Zavod zdravstvenog osiguranja Tuzlanskog kantona danas je zvanično otvorio novi poslovni prostor. Otvaranje novog prostora ima za cilj veću dostupnost usluga osiguranicima i svima onima koji se interesuju za rad Zavoda. Prava, obaveze i odgovornosti koje proizilaze iz djelatnosti Kantonalnog zavoda ostvaruju se u sjedištu Kantonalnog zavoda i u poslovnicama zdravstvenog osiguranja Kantonalnog zavoda.
Ovaj prostor ne predstavlja otvaranje nove poslovnice, već širenje poslovnice zdravstvenog osiguranja Tuzla i pružanje usluga svim građanima i osiguranicama grada Tuzle, ali sa akcentom za gornji, odnosno istočni dio grada.
Mišljenja smo da ćemo sa novom lokacijom građanima omogućiti bolji pristup ka ostvarivanju prava, brži pristup uslugama, ali i da ćemo rastereti poslovnicu Tuzla koja djeluje u sjedištu Zavoda.
Na raspolaganju našim građanima su referenti zdravstvenog osiguranja koji će nesebično biti na raspolaganju i činiti sve da što zadovoljniji napuste poslovnicu.
Osigurana lica će ovdje moći vršiti preuzimanje i korištenje podataka iz jedinstvenog sistema registracije kontrole i naplate doprinosa, prijave i odjave članova porodice osiguranih lica, izdavanje i ovjera isprava kojima se utvrđuje i dokazuje svojstvo osiguranog lica do uvođenja e-legitimacije, vođenje ličnih kartona osiguranih lica, obrada dokumentacije radi ostvarivanja prava osiguranih lica iz obaveznog zdravstvenog osiguranja po skraćenom upravnom postupku i sve ostalo iz domena djelatnosti Zavoda.
Vezani tekst:

(Video) U suterenu TC Sjenjak otvorena nova poslovnica ZZO TK

Otvoren novi prostor ZZO TK