Petak, 15 Septembar 2017

Jučer je zasjedao Upravni odbor Zavoda zdravstvenog osiguranja Tuzlanskog kantona. Nakon glasanja i usvajanja dnevnog reda, usvojen je Zapisnik te Izvještaj o izvršenju odluka i zaključaka sa XIII sjednice Upravnog odbora.
Upravni odbor je u okviru tačke 3. dnevnog reda van snage stavio Odluku o usvajanju Izmjena i dopuna Finansijskog plana Zavoda zdravstvenog osiguranja Tuzlanskog kantona za 2017. godinu i Odluku o usvajanju Izmjena i dopuna Operativnog programa zdravstvene zaštite i zdravstvenog osiguranja za 2017. godinu.
Nakon stavljanja van snage navedenih odluka, jednoglasno je usvojena Odluka o Izmjenama i dopunama Finansijskog plana Zavoda zdravstvenog osiguranja Tuzlanskog kantona za 2017. godinu i donošenje zaključaka o usvajanju:
a) Odluke o usvajanju Izmjena i dopuna Operativnog programa zdravstvene zaštite i zdravstvenog osiguranja za 2017. godinu
b) Odluke o izvršenju Finansijskog plana Zavoda zdravstvenog osiguranja Tuzlanskog kantona za 2017. godinu.
Upravni odbor je dao saglasnost za donošenje Odluka o izmjenama i dopunama Odluka o akontativnoj isplati ugovorene mjesečne naknade za august i septembar 2017. godine.
Razmatrana je i Odluka akontativnoj isplati ugovorene mjesečne naknade za oktobar 2017. godine, nakon čega je i jednoglasno usvojena od strane ovog radnog tijela.

Održana XIV redovna sjednica Upravnog odbora