Zavod Zdravstvenog Osiguranja Tuzlanskog Kantona

Redovna sjednica Upravnog odbora

IMG 20181031 151956 - CopyUpravni odbor Zavoda zdravstvenog osiguranja Tuzlanskog kantona održao je jučer svoju XXVIII redovnu sjednicu.
Nakon usvajanja dnevnog reda, usvojen je Izvod iz zapisnika i Izvještaj o izvršenju odluka i zaključaka sa XXVII redovne sjednice.
U okviru tačke 3. dnevnog reda, ispred Zavoda za javno zdravstvo Tuzlanskog kanona, direktorica Maida Mulić, predstavila je Izvještaj o realizaciji Programa zdravstvene zaštite za javno zdravtsvene ustanove na području Tuzlanskog kantona za I-VI 2018. godine, kao i evaluaciju Programa zdravstvene zaštite za isti period.
Direktorica Mulić govorila je i o Propisivačkoj praksi za lijekove koji se izdaju na recept za period I-VI 2018. godine, te o dokumentu Praćenje i analiza izostanaka sa posla radi bolesti i povreda za perido I-VI 2018. godine.
Kao ključno je istakla, da je ukupna potrošnja novčanih sredstava utrošenih na lijekove smanjena za 11.54% u odnosu na prvih 6 mjeseci 2017. godine.
Od ukupnog broja zaključenih bolovanja, 10,5% se odnosi na bolovanja preko 42 dana, a više od prosjeka se registruje u općinama Teočak, Banovići, Srebrenik, Čelić, Tuzla i Živinice.
Također, kao jedan od zaključaka je da privremena spriječenost za rad je najčešće uzrokovana oboljenjima iz grupe bolesti disajnog sistema, te koštano-mišićnim oboljenjima.
Nakon kratke rasprave sve tačke jednoglasno su usvojene.
Upravni odbor je na jučerašnjoj sjednici razmatrao i usvojio Izvještaj o izvršenju Programa neposredne zdravstvene zaštite za period januar-juni 2018. godine, kao i Informaciju o prihodima, rashodima i angažovanim kadrovima u javnim zdravstvenim ustanovama za realizaciju ugovora za period januar-juni 2018. godine.
U sklopu tačke 8. dnevnog reda članovi Upravnog odbora usvojili su Izvještaj o izvršenju Finansijskog plana Zavoda zdravstvenog osiguranja Tuzlanskog kantona za period januar-septembar 2018. godine.
Također, razmatrane su usvojene sljedeće tačke dnevnog reda:
- Razmatranje i donošenje Odluke o usvajanju Izvještaja o izvršenju Finansijskog plana Zavoda zdravstvenog osiguranja Tuzlanskog kantona za period januar – septembar 2018. godine sa dodacima:
a Izvještaj o izvršenju Programa lijekova za period januar – septembar 2018. godine
b Izvještaj o izvršenju Programa naknada plaća zbog privremene spriječnosti za rad na teret zdravstvenog osiguranja u periodu januar – septembar 2018. godine
c Izvještaj o izvršenju Programa bolničke i vanbolničke dijagnostike za period januar – septembar 2018. godine
- Razmatranje Izvještaja o radu Stručne službe za period januar – septembar 2018. godine i donošenje Odluke o usvajanju
- Razmatranje i donošenje Odluke o usvajanju Izvještaja o realizaciji Plana javnih nabavki za period januar – septembar 2018. godine.
- Razmatranje prijedloga i davanje odobrenja za Plan novčanih tokova za period januar – septembar 2018. godine
- Razmatranje i donošenje Odluke o produženju mandata Drugostepene ljekarske komisije Zavoda zdravstvenog osiguranja Tuzlanskog kantona
- Razmatranje Informacije o toku postupka ugovaranja po Javnom pozivu za dostavu ponuda za realizaciju farmaceutskih usluga izdavanja lijekova sa Pozitivne liste lijekova Tuzlanskog kantona i lijekova koji se finansiraju po posebnom programu i donošenje zaključka.
Nakon obavljenog glasanja, članovi Upravnog odbora jednoglasno su donijeli zaključke za predmetne tačke.
Potvrđena je Lista novih osiguranih lica na hemodijalizi u dijaliznim centrima na području Tuzlanskog kantona.

 

Poslovnice

Zavod zdravstvenog osiguranja Tuzlanskog kantona ima 13 poslovnica sa sjedištem u svakoj općini Kantona. Više

Pomagala

Prijedlog za izradu i nabavku pomagala i endoproteza, daje na propisanom obrascu doktor medicine. Više

Lijekovi

Način i postupak za propisivanje, izdavanje i korištenje lijekova osiguranim licima regulisan je Uredbom o obimu. Više

Posljednje novosti

Najčitanije vijesti

Kontakt informacije

Zavod zdravstvenog osiguranja TK
Franjevačka 36,
75000 Tuzla

Tel. + 387 35 275 372, 252 422, 300 626
Fax. + 387 35 275 373
e-mail: info@zzotk.ba

Račun: 338-440-22124691-66 - Objava
Vrste prihoda:
712 111 - doprinosi iz plaća i na plaće
712 193 - dobrovoljno osiguranje
722 741 - premija osiguranja