Zavod Zdravstvenog Osiguranja Tuzlanskog Kantona

Naknada plaće

E-mail Ispis PDF

Privremenu spriječenost za rad utvrđuje izabrani doktor medicine primarne zdravstvene zaštite u zdravstvenoj ustanovi, odnosno privatnoj praksi. Na osnovu člana 46., stav 5. i člana 57., stav 3. Zakona o zdravstvenom osiguranju, Upravni odbor Zavoda zdravstvenog osiguranja TK je donio Pravilnik o načinu i postupku ostvarivanja prava na naknadu plaće za vrijeme privremene spriječenosti za rad na teret sredstava Zavod zdravstvenog osiguranja TK ("Službene novine TK" broj: 15/14).

Pravilnik o naknadi plaće možete preuzeti OVDJE
Zavod je također donio i objavio Uputstvo o postupku obrade zahtjeva za povrat isplaćene naknade plaće za vrijeme privremene spriječenosti za rad.
Ovim uputstvom utvrđuje se postupak obrade zahtjeva za povrat isplaćene nakanade plaće za osiguranika koji je privremeno spriječen za rad zbog bolesti ili povrede ukoliko je privremena spriječenost za rad utvrđena pod uslovima i na način utvrđen Zakonom o zdravstvenom osiguranju, Pravilnikom o postupku i kriterijima za utvrđivanje privremene spriječenosti i Pravilnikom o naknadi plaće za vrijeme privremene spriječenosti za rad na teret sredstava Zavoda.
Sastavni dio Uputstva su obrasci: AS-1, EZ-6 i Evidencioni list

Navedeni dokumenti objavljeni su u "Službenim novinama TK", broj: 15/14.

Uputstvo možete preuzeti OVDJE
Izmjene i dopune Uputstva o postupku obrade zahtjeva za povrat isplaćene plažće za vrijeme privremene spriječenosti za rad objavljene su u "Službenim novinama TK" broj: 4/15.
Izmjene Uputstva preuzmite na dole postavljenom linku.

Izmjene

 

Ažurirano ( Srijeda, 17 Februar 2016 12:20 )  

Poslovnice

Zavod zdravstvenog osiguranja Tuzlanskog kantona ima 13 poslovnica sa sjedištem u svakoj općini Kantona. Više

Pomagala

Prijedlog za izradu i nabavku pomagala i endoproteza, daje na propisanom obrascu doktor medicine. Više

Lijekovi

Način i postupak za propisivanje, izdavanje i korištenje lijekova osiguranim licima regulisan je Uredbom o obimu. Više

Posljednje novosti

Najčitanije vijesti